Havstulpaner

Nu är det dags att se över båtbotten. Havstulpanlarverna har nu satt sig och börjat bygga sina skal i södra Östersjön och Stockholms skärgård. Bottentvätta din båt nu dom närmaste veckorna så slipper ni skrapa botten med isskrapa i höst när ni tagit upp båten.

Hos oss kan ni få båtbotten avspolad på vår spolplatta för 1500:-. Det är det mest miljövänliga alternativet (och det enda godkända) om ni har båtbotten målad. Har ni inte bottenmålad båt kan ni använda borsttvättar som finns på flera ställen. Närmaste borsttvätten från marinan ligger i Fisksätra båtklubb.

Filminspelning på marinan

Natten mellan onsdagen den 5:e och torsdagen den 6:e augusti kommer det att göras en filminspelning (Morden i Sandhamn) på marinan. Det kommer att hålla på från ca 19.00 på onsdag kväll till ca 02.30 på torsdag morgon. Ni behöver inte göra någonting men det är bra att veta om ni skulle promenera förbi eller kommer hem sent med båten. Så försök att inte störa filmteamet mer än nödvändigt om ni är på plats under kvällen/natten.

Nycklar till Tollare

Nu har grindarna kommit till Tollare Marina och låssmeden skall montera låsen under veckan. Vi är pga. försening med leveransen av el tvungna att ha vanliga nycklar i låsen nu. Vi ska se om vi kan uppgradera det till elektroniska lås senare när elen kommit men just nu blir det vanliga nycklar. En fördel med vanliga nycklar är att dessa nycklar ger er tillträde till marinan och dess parkering och toalett. 

 

Nycklarna finns på marinan och det går från och med idag att kvittera ut en eller flera nycklar till grindarna. Vi kommer att ta en deposition på 500:- per nyckel för att bibehålla säkerheten och säkerställa att nycklarna kommer tillbaks efter avslutad platshyra. Alla nycklar är unika, kopieringsskyddade och numrerade så att det ska vara lätt att hitta ägaren till upphittade nycklar.

 

Grindarna går nu ut mot bryggorna, vilket är lite olyckligt, så var noggranna med att stänga grindarna efter er så dom inte står öppna.

 

Ha en skön båtsommar! 

Nummerskyltarna på plats!

Nu sitter nummerskyltarna på plats. Hälften av skyltarna i alla fall... Nu sitter det skyltar ovanpå bryggan så att man ser dom när man går ut på bryggan. Nästa vecka kommer det en uppsättning till som vi kommer att sätta vertikalt så att man ser numren när man kommer in med båten. Tryckeriet missade att vi vill ha två exemplar av varje skylt. Det innebär att alla nu kan lägga sina båtar i marinan. Det är några bommar som fortfarande inte finns på plats och grindarna väntar vi på. Men ingenting som hindrar att ni använder era platser.